Vurdering af dødsbo ud fra flere aspekter

04 June 2020 Anders Lundtang Hansen

Man kan godt lave en vurdering af et dødsbo ud fra flere parametre, når dette skal gøres, og det vil vi se nærmere på i det kommende skriv.

Det mest almindelige ved vurdering af dødsbo er, at man skal opgøre, hvad der er af værdi i afdødes bolig, som man måske gerne vil have solgt, hvis der nu er en gæld, der skal afvikles, og man ikke agter at overtage huset, som det er.

Dette kan være ved, at man prissæter alle tingene i huset/boligen, som så skal sælges, men hvis man ikke kan overskue dette, så kan man få andre til at tage de fleste ting med og så give en en samlet pris for stedets indbo.

Det kan godt være, man i længden ville få mere for at sælge det hele separat, men her kommer man så af med det hele på én gang, så man kan komme videre i processen med begravelse og så videre.

Vurderingen kan også gå ud på, at dødsboet er så misligeholdt, at man simpelthen er nødt til at vurdere, hvor meget der skal gøres ud af huset, før man kan genoprette det og bruge det som bolig igen.

Er man virkelig uheldig, så kan det være, at der ikke er andet at gøre, end at man må rive huset ned eller helt omdanne det.

Sådan går det desværre nogle gange.

En vurdering kan også være, at man agter at omdanne huset til butik eller en anden form for bolig, fordi nogle ser potentiale i dette.

Mange mennesker kan have en interesse i afdødes hjem, og her skal man så vurdere, hvad der bedst kan svare sig at gøre ved det.

Apropos det med at skulle have solgt alt inventaret i hytten, så kan det alt sammen klares af ferme dødsbo-rydning.dk, så du ikke skal slås med den opgave alene!

More articles