Det har aldrig været lettere at bygge hus

Okay, det er måske lidt af et statement at komme med, men der er faktisk noget om snakken. Udviklingen inden for produktion af huse udvikler sig hvert år gevaldigt, og derfor kommer der nye smarte tiltag, som gør det endnu nemmere at bygge hus end før. Læs herunder hvorfor.

3D print et hus

Den nyeste teknologi inden for bygning af huse er, at man kan 3D printe husene, så man bruger en kæmpe 3D printer til at lave husets fundament og vægge. Det smarte ved 3D printede huse er, at så snart man har designet huset, og sat maskinen i gang, så passer den sig selv, og klarer resten herefter.

Ulempen ved denne type byggeri er dog, at man ikke kan gøre det på samme måde, når det regner, som hvis man bruger modulbyggede huse, som vi kommer ind på nedenfor. Dette skyldes, at det er vådt beton den “printer” med.

Modulbyggede huse

Med præfabrikerede betonelementer kan man bygge et hus utrolig hurtigt. Måden det gøres på, er at væggene til huset produceres på en fabrik, og køres herefter ud til grunden, hvor huset skal bygges.

På grunden, hvor der er lavet fundament inden elementerne kommer, kan man så med en kran bygge skallen på huset. Det smarte ved denne metode er, at når først modulerne til huset er bygget, så tager det ikke meget mere end et par dage fra fundament til der står et hus med ydervægge.

Konklusion

Den rivende udvikling inden for husbyggeri gør, at man for hver dag der går nemmere og nemmere kan bygge sit drømmehus. Der er ikke på samme måde brug for murere som i gamle dage, som med håndkraft skal mure alle vægge op, og bruge adskillige timer på opgaven. Fremtiden ser derfor lys ud, hvis man ønsker at bygge et hus, men ikke ønsker at vente i flere måneder, før det står klar til indflytning.