Find den nærmeste bedemand i Pandrup

05 januar 2022 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle arrangere en begravelse eller bisættelse fordi du har mistet et familiemedlem eller måske en ægtefælle? Så bør du søge hjælp hos en bedemand.

Hvordan kan bedemanden hjælpe mig?

En bedemand kan faktisk hjælpe dig med alt hvad der handler om forberedelse og afvikling af begravelse eller bisættelse. Det betyder at du mere eller mindre kan overlade hele arrangementet i bedemandens hænder.

Du vil selvfølgelig blive taget med på råd, da du og andre efterlevende – eller måske den afdøde selv – har ønsker til hvorledes det hele skal foregå. Men ellers kan du faktisk lade bedemanden varetage kontakten til præsten, kirkekontoret, kapellet og krematoriet, og stole fuldt og fast på at arrangementet bliver afviklet efter bogen.

Tilkald bedemanden når døden er indtruffet

Foruden den læge som skal bevidne dødsfaldet og underskrive dødsattesten er bedemanden den første person du bør tilkalde i tilfælde af et dødsfald. Det er nemlig bedemanden som skal forestå såvel håndtering som transport af den afdøde. Bedemanden sørger for at den afdøde bliver iklædt det tøj du ønsker, uanset om det er den afdødes eget tøj eller særligt ligklæder.

image

Det er bedemanden som lægger den afdøde i kiste og transporterer ham eller hende til det kapel hvor vedkommende skal ligge indtil kremering eller jordfæstelse kan finde sted. Og bedemanden kan også tilbyde at arrangere gravøl, reception eller frokost på en lokal restaurant eller kro.

Få hjælp til det praktiske hos bedemanden

bedemanden tilbyder også at hjælpe med papir arbejdet – for eksempel i forbindelse med indhentning af begravelses hjælp fra forsikring, pension eller kommune. Du kan få hjælp til udfærdigelse af dødsanmeldelses som skal indgives til kommunen. Og bedemanden hjælper gerne med at udarbejde en dødsannonce.

Skal bisættelsen foregå i Pandrup eller omegn kan du med fordel vælge Baggesen Begravelsesforretning og Stenhuggeri – læs mere på https://www.baggesen.dk/bedemand-pandrup/ 

Flere Nyheder