Gå lige tilbage til den dør for en sikkerheds skyld

30 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

Du kender egentlig den her dør fra Klarfonster.se rimeligt godt, for du har brugt den længe – faktisk i flere år.

Så du ved, hvordan den lyder, hvor meget man skal skubbe til den, så den lukker i og ikke smækker, samt hvordan man lige gør med låsen, når døren skal låses.

Men tingene forbliver aldrig, som man havde regnet med, og ved sådan en dør, hvor alting skal være meget nøjagtige, så kan de mindste ting betyde, at der sker ændringer ved døren.

Det kan være sådan noget med, at huset sætter sig, døren trækker sig sammen eller udvider sig alt efter temperaturen, eller den støder mod loftet eller gulvet af den ene eller anden grund.

Og som sagt skal der ikke mange centimeter eller bare millimeter til, før det er noget, som der virkelig gør en forskel, og så kender du ikke din ellers velkendte dør længere.

Dörrar

Kig lige grundigt efter ved den dør her

Du er blevet så godt bekendt med din dør, at du lukker den bag dig uden at se efter, for du har øvet dig så meget i at gøre det, at du lige ved, hvor mange kræfter man skal lægge i det arbejde, men i dag går det bare anderledes, end du havde regnet med.

Døren klikker ikke i låsen, men den kommer helt hen til dørkarmen, men i din automatiske bevidsthed tænker du ikke lige over det, for det er så meget en vane, at du ikke bemærker det.

Det er først senere, når du sidder ned og slapper af, at du kan mærke en kold vind, der trækker ind et sted fra.

Det er så bemeldte hoveddør, som du ikke fik lukket ordentligt, og det var da heldigt, at det kun var vinden og ikke forbrydere, som der kom ind denne gang.

Så se lige efter, om døren rent faktisk blev lukket grundigt nok.

Flere Nyheder