Hundetegn – sådan sikrer du din hunds identifikation

26 June 2023 Cathrine Poulsen

Indeholder din familie også en firbenet ven? Så ved du, hvor meget kærlighed og glæde en hund kan bringe ind i vores liv. Men det er også vigtigt at tage sig af hundens sikkerhed og i den forbindelse at sikre hundens identifikation. Det er her, hundetegn kommer i spil.

Læs videre, og find ud af hvorfor hundetegn er så vigtige og hvordan du kan få en personlig hundetegn gravering på https://egravering.dk/.

Hvad er hundetegn?

Hundetegn er små metalplader med personlig information, som er fastgjort til hundens halsbånd. Disse plader kan indeholde hundens navn, ejerens navn og telefonnummer. Det er vigtigt at have en hundetegn på hunden, fordi hvis din hund skulle stikke af eller blive væk, så kan nogen let finde dig og medarbejderne i et eventuelt internat eller hospital kan kontakte dig, hvis hunden er fundet.

Hvad siger loven om hundetegn?

Ifølge dansk lov skal hunde over 4 måneder bærer en hundetegn, når hunden er uden for privatområdet. Lovgivningen fastsætter også, at hundetegnet skal indeholde ejerens navn og telefonnummer. Manglende hundetegn på hunden kan resultere i en bøde til ejeren af hunden.

Hvordan kan man få en hundetegn gravering?

Hundetegn fås i forskellige størrelser og farver, og kan laves af forskellige materialer som metal, træ, læder eller plastik. Det vigtigste er, at den har en personlig gravering med relevant information.

Hos https://egravering.dk/ kan du lave din egen personlige gravering og få dit helt unikke hundetegn. Du kan vælge mellem forskellige former, størrelser og materialer, og du har også mulighed for at tilføje en dekorativ illustration eller emne.

Hvordan kan man sikre sin hunds identifikation?

Udover at have en hundetegn fastgjort til hundens halsbånd, kan du også overveje at have en chip i hunden. Mikrochippen er en lille elektronisk chip, som er indsat under hundens hud. Chippen kan scannes med en særlig scanner, og på den måde kan man få information om hundens ejer.

Men hundetegnet bør stadig være fastgjort til halsbåndet, da ikke alle er i besiddelse af en scanner og på den måde kan hurtigt kontakte dig, hvis din hund skulle løbe væk.

hundetegn

Hundetegn er mere end bare en smart tilføjelse til hundens halsbånd. Erfaringen har vist, at sikkerhed for din hund er grundlaget for en lang og lykkelig tid sammen. Med et hundetegn kan du gøre en betydelig forskel på din hunds sikkerhed, og ikke mindst kan du sikre dig selv mod en eventuel bøde.

Derfor, hvis du gerne vil skabe et unikt og personligt hundetegn, vil vi anbefale at se nærmere hos https://egravering.dk/, og oprette din helt egen personlige gravering. Så kan du hvile let, velvidende at din hund har den bedste identifikation muligt.

More articles