Hvem kan huske vinylplader?

04 oktober 2021 Christina Dueholt

“Dengang jeg var barn” …

… er nok en sætning, som du har hørt dine forælde eller bedsteforældre for den sags skyld, sige tonsvis af gange gennem årene. Der var dog også mange ting, som var anderledes dengang, og man skal da heller ikke tage fejl af de spændende historier, der kan ligge og gemme sig. 

Jo ældre man bliver desto mere forstår man, de gamles tendens til at snakke om gamle dage, for der er altså nogle ting, som oftest ændrer sig til det bedre og mere effektive, men som man stadigvæk kan tænke tilbage på med et smil. 

Et godt eksempel er jo det klassiske smartphone eksempel. Tænk på, at man i gamle dage, skulle finde en telefonboks at ringe fra, for at komme i kontakt med sine venner eller familie – eller potentielle kommende kærester, hvis det var.

Hvis man skulle finde vej, var det frem med landkortet, for der var skam ingen GPS i telefonboksen. Nu er vi forvænt med både GPS, internet, noter, kalender, kamera, og jeg skal komme efter dig, når det kommer til den digitaliserede udgave, nemlig smartphonen. Der er ingen tvivl om, at generelt er de fleste ting gået digitaliseringens veje, men derfor må man gerne mindes. 

Knitrende minder

Og ingen gemt, ingen glemt – lad os endelig huske vinylpladen. Den klassiske, knitrende lyd, der kom inden musikken begyndte og spille, og som egentlig bare minder én om gamle dage og gode minder. 

Du kan læse meget mere om vinyl genren lige her: https://www.gaffashop.dk/shop/vinyl-403s1.html

For det er nærmest en hel genre i sig selv, og heldigviss er det stadigvæk muligt at købe vinylplader, der giver en følelsen af at være tilbage på farmor og farfars gamle værksted, hvor Kim Larsen bragede derudaf. Faktisk er vinylplader blevet nærmest “vintage”, hvilket gør, at det kan være svært at opstøve gamle klassiskere og ikke mindst, at de er ret dyre. En guldskat i sig selv.

Flere Nyheder