Hvilken hækkeklippere skal du vælge?

21 March 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Hvilken hækkeklipper du skal vælge vil ofte afhænge af hvor meget hæk du har der skal klippes og hvad du i forvejen har af haveredskaber. Har du en meget lille hæk kan du nøjes med en billig manuel hækkeklipper, men har du en stor og lang hæk, bør du vælge enten en batteridrevet eller eldrevet hækkeklipper som en Makita hækkeklipper. Med mindre du selvfølgelig ser det som en sportsting, at bruge mange timer på hårdt manuelt arbejde.

Det kan dog godt betale sig at have en manuel hækkeklipper liggende alligevel, da du kan have en særlig genstridig gren, som de mekaniske kan have svært ved at klare. 

Makita hækkeklippere

Ledning eller batteri

De to forskellige typer af mekaniske hækkeklippere er elektriske eller batteridrevet. Fordelen ved den elektriske er, at den er lettere, noget der er en fordel for især kvinder. Ulempen er at man har en lang ledning efter sig, som man skal passe på, at man ikke kommer til at klippe over. Den skal også være så lang, at den kan nå rundt i hele haven.

Den batteridrevne er tungere, men man er mere mobil og man skal ikke tænke på at man har en ledning. Til gengæld skal man være opmærksom på at batteriet skal være opladet, så man ikke løber tør midt i det hele. Står du og skal købe en ny hækkeklipper kan du med fordel købe et af samme mærke som dine andre haveredskaber. Ofte kan de samme batterier bruges til andre redskaber af samme mærke.

Det gør det nemmere, for man slipper for at have flere forskellige typer af batterier og opladere liggende. Det har også den ekstra fordel, at man tit kan nøjes med at købe selve hækkeklipperen og ikke betale ekstra for det dyre batteri og oplader. Med mindre man selvfølgelig har brug for det ekstra batteri. 

More articles