Nem mad til hele familien med kylling i karry

02 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er der noget så lækkert og hyggeligt som varme, krydrede simre retter her i den kolde tid? På engelsk findes der et ord for de retter som varmer os hele vejen igennem når det føles som om kulden går gennem marv og ben, nemlig ”comfort food”. Dette udtryk kan bedst oversættes med hyggemad. Og under denne betegnelse finder vi blandt andet den danske klassiker kylling i karry.

Kylling i karry – dansk mad med et eksotisk islæt

Som mange andre retter, som er kommet hertil fra det store udland, er kylling i karry en fordanskning af den indiske klassiker curry.

Alle, som har rejst i Indien, kan skrive under på at den vesterlandske version af curry, nemlig karry pulver, ikke har det helt store at gøre med forlægget. Men for den gennemsnitlige dansker i det forrige årtusind var de spændende krydderier med at at gøre kendte retter langt mere interessante. Og således er nyklassikeren kylling i karry skabt – som en kombination af det utroligt krydrede nærorientalske køkken og så de gode danske råvarer.

Det er nemt at lave kylling i karry

Til forskel for en traditionel indisk curry fremstilles kylling i karry ved hjælp af karry pulver, som er nemt at få fat på og fås i flere forskellige varianter. Dette betyder at du ikke skal rundt i special butikker eller hos udenlandske grønthandlere for at finde de ingredienser og krydderurter som skal bruges til formålet.

Resten af ingredienserne på listen, for eksempel løg, fløde, salt, peber og selvfølgelig kyllingebryst, er ligeledes nemme at finde i et helt almindelige supermarked. Til selve tilberedningen skal du også bruge standard køkken grej sås om kniv, spækkebræt, gryde og ildfast fad. Og så tager det faktisk ikke særligt lang tid at fremstille en god portion kylling i karry.

Du kan finde den fulde opskrift på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry 

More articles