Skift til damp og slip af med røgen

12 September 2022 admin

editorial

En e cigaret er en håndholdt enhed, der fordamper nikotin og andre kemikalier. E cigaretter bliver ofte fremhævet som et mere sikkert alternativ til traditionelle cigaretter, men de langsigtede sundhedsmæssige virkninger af dampning er stadig ukendte. Nogle mennesker bruger e cigaretter for at holde op med at ryge, mens andre bruger dem til rekreative formål.

Hvorfor damp i stedet for røg?

Her er nogle grunde til, at du måske vil overveje at dampe i stedet for at ryge:

1) E cigaretter er meget billigere end almindelige cigaretter. En pakke cigaretter koster ca. 5-7 dollars, mens en flaske e væske koster ca. 10 dollars og holder i flere uger eller endda måneder.

2) E cigaretter findes i en række forskellige smagsvarianter, herunder tobak, mentol, kirsebær, chokolade og vanilje.

damp

3) E væsker kommer med forskellige nikotinniveauer, så du kan gradvist nedsætte dit nikotinindtag, indtil du til sidst helt holder op med at ryge.

4) Vaping er sundere end at ryge cigaretter. Cigaretrøg indeholder over 4.000 kemikalier, herunder 43 kendte kræftfremkaldende stoffer. Vaping udsender kun vanddamp og propylenglycol (et fødevaretilsætningsstof), som begge betragtes som sikre af de danske sundhedsmyndigheder.

Værd at vide om vaping

Hvis du overvejer at skifte til dampning, er der et par ting, du bør vide:

E cigaretter er ikke godkendt af de danske sundhedsmyndigheder som hjælp til rygestop. Mange mennesker har dog fundet dem nyttige til at holde op med at ryge cigaretter. Hvis du er interesseret i at prøve en e cigaret for at holde op med at ryge, skal du tale med din læge først.

Hvilke smagsvarianter findes der inden for e væske?

E væske fås i en række forskellige smagsvarianter, herunder tobak, mentol, kirsebær, chokolade og vanilje. Du kan også finde e væsker med forskellige nikotinniveauer, så du gradvist kan reducere dit nikotinindtag, indtil du til sidst holder helt op med at ryge.

More articles