Spar penge på dit lån med rentefradrag
Som et konkret eksempel kan vi sige, at du optager et lån i banken, hvor der så (selvfølgelig) følger nogle renteudgifter med, så banken kan tjene penge på at udstede dette lån.
Det er man sådan set indforstået med, og er man heldig, så får man en god rente på lånet, men man kan ikke komme fra, at den rente bliver den ekstrabetaling foruden lånet selv, som man skal ende med at betale.
Derfor læser man helst alt med småt for at vide ens ÅOP med videre, så man ikke ender med at betale for meget end ventet.
Men var du klar over, at du kan benytte dig af såkaldt rentefradrag, så det faktisk ikke bliver så dyrt, som du havde regnet med?
Det vil vi forklare dig ganske kort om i denne artikel, men vi anbefaler at klikke videre på linket herover for at komme til bunds i sagen.
Med et rentefradrag bliver lånet billigere
Måske kender du udtrykket “fradrag” fra kørselsfradrag, hvor du får en del penge tilbage i skat alt efter, hvor meget transport du tilbagelægger til og fra arbejde i løbet af et år.
Det er et incitament for at rejse længere for at arbejde og eventuelt bosætte sig længere ud i yderområderne i Danmark.
På samme måde vil man jo gerne have samfundet til at løbe rundt ved, at der bliver brugt nogle penge af folket, om det er til et hus, en båd eller bare et forbrugslån.
Og den slags penge kommer som regel fra et lån, så for at folk skal opfordres til at tage lån, så tilbyder man rentefradrag, hvor du kan trække nogle af dine udgifter til dit lån fra i skat.
På den måde ender lånet faktisk med at blive billigere, end hvad den egentlig aftale med banken lyder på.
Det er jo værd at undersøge nærmere, hvis man vil optage et lån.