Tag andre med til din røntgenundersøgelse
Du skal ikke nødvendigvis tage andre med dig, for at de også kan blive røntgenfotograferet, men hvis man alligevel kender nogen, der står nær en, som har en aftale samme dag om at få foretaget en røntgenundersøgelse, så kan man jo godt tage vedkommende med.
Vores råd i rubrikken handler dog mest om, at det kan være smart for dig, der skal have lavet en Røntgenundersøgelse, at du har i hvert fald en enkelt person med til at lytte med undervejs, hvad der foregår.
Ikke forstået på den måde, at det skal være en person, der har forstand på at lave røntgenundersøgelser, for det har hospitalspersonalet fuldstændigt styr på.
Det kan bare være rigtig rart at have nogle andre med til at høre, hvad resultatet af denne røntgenundersøgelse er.
Nogle gange får man ikke svaret på røntgenundersøgelser samme dag, som den finder sted – faktisk sjældent – og i så tilfælde er det nødvendigt at have den samme person med, når røntgenundersøgelsen af dig skal finde sted, og når du får udleveret resultatet.
Der er nemlig sammenhængende information, man får udleveret både omkring, hvordan det bliver foretaget med at få lavet den røntgenundersøgelse, og så kan det være rart at have et kendt ansigt med, men også, hvad man kan forvente af resultatet ud fra undersøgelsen afhængigt af, hvorfor den skal foretages.
Hvis der er tale om en undersøgelse for sygdom, kan det være rigtig rart at have en person med, som man kender, der forstår en rigtig godt og kan holde hovedet koldt og lytte med, eventuelt tage nogle noter, hvis man er bange for, man ikke forstår alle papirerne, man får udleveret bagefter.
Man kan nemlig være nervøs for resultatet, at man lukker helt ned, og så er det rart, at nogen andre lige lytter med.
Dog skal det helst være en enkelt person og maks tre, da det hurtigt kan blive for mange, der tolker forskelligt på tingene – og det kan blot gøre tingene værre.